Pienillä sanoilla ja niiden merkityksillä on kyllä yllättävän paljon väliä... Jos esimerkiksi miettii biologian kirjan termiä yhdyntä tai penetraatio, ronskimpaa ilmaisua naida, panna tai nussia tai hempeilevää rakastelua... Aika jännä tarkkailla, kuka käyttää mitäkin sanaa ja missä tilanteessa. Esimerkiksi meillä ei ikinä nussita, mutta naidaan ja rakastellaan kyllä aina välillä. Ja ovat muuten täysin eri asioita, niitä ei voi vahingossakaan sekoittaa. Blogissa tulee ehkä useimmiten viitattua ihan K18-touhuihin, sen tarkemmin määrittelemättä.

Vaikuttaakohan kieli muuten ajattelun rakenteisiin? Voisi kuvitella, että esimerkiksi jako feminiinisiin ja maskuliinisiin sanoihin tekisi jotain ajattelullekin. Tai miten eroaa toisistaan suomalaisten ja englantilaisten ajattelutapa, kun suomessa saa sekoittaa sanajärjestyksen ihan miten haluaa, mutta englantilaiset pysyvät tiukasti SPOTPA:ssaan? Onkohan kukaan koskaan tutkinut tätä?

Mikä olisi hyvä R:llä alkava pikkujoululahjaidea, joka saa maksaa max kympin? Huomiseen iltapäivään asti hyviä ideoita otetaan mielellään vastaan!

Mummini täyttää tänään 75v. Noloa, koko työpäivän muistuttelin itseäni ja suunnittelin soittavani heti kotoa. Kuinka ollakaan, mummi soitti itse tunti sitten ja kutsui meidät syömään sunnuntaina... Ja tokihan me menemme, ei näitä neljännesvuosisatapäiviä kuitenkaan niin usein loppupeleissä ole. Mmm, hyvää ruokaa tiedossa, ennen kaikkea loistavista loistavinta uunikalaa!