Hei, minullahan on bloggaamattomia neuleita vaikka kuinka paljon! Kirjoitusinspiraatiota ei kyllä ole, mutta jospa edes kuvat puhuisivat puolestaan.. 

Sylvi

Sylvi

Isoimpana ja hienoimpana Sylvi vei neuleaikaa 1.10-18.12. Vähänkö olen ylpis, että sain sen tehtyä vauva-arjen ja parisuhdemurheiden keskellä! Nyt on ainakin minulla lämmin ja ihana neule vauvankopan heilutteluun parvekkeella, jotain pientä kivaa... Novitan Mamboa kului 1,7kg 8mm puikoilla, silmukat L-koon mukaan mutta lopputulos on varmaan lähempänä XL:ää (ei haittaa, pyöristyin itsekin tekoprosessin aikana). Uuden jos teen, ihan oikeasti vannon ja vakuutan, että pesen ja puunaan mallitilkun kunnolla, ja lasken hihoihin tarvittavat kerrokset mittanauhan sijaan. Sukulaiset olivat ihan haltioissaan, kun minulla oli tämä jouluna tavatessa eka kertaa päällä... :)

sukat

 Sukat siskolle reilu 60g, langan nimihirviö Schoeller+Stahl Fortissima Socka mit Funktionsfaser Polycolon. Urheilusukkalankaa tuo kai yrittää olla... Aloitin nämä sukat varmaan neljästi tai viidesti, kun yritin keksiä jotain pintaneuletta, joka vähän piristäisi neulomisprosessia. En onnistunut... Nyt on jalkapöydän päällä ja varressa 1o1n-ribbiä, ainakin pitäisi sukkien istua jalkaan käytettäessä... Toivottavasti ovat edes kivat käytössä, tekoprosessi ei ihan kauheasti innostanut. 

Pipo

 Kaverilla oli hankala palanen elämässään ja mietin pääni puhki, miten yrittää piristää edes vähäsen... Päädyin tekemään Aviatrix-myssyn kaverin pikkuiselle. Taisi ilahduttaa, vaikka äiti liikuttuikin vähän turhan paljon... Malli oli kiva ja nopea tehdä, koko hommaan meni 2 päivää. Lanka on itse koolattua Novitan Cloudia, puikot 5mm. 

Lapasmalli

Felted mittens with the kid

 Jäppinen on aina hyvä mittatikku! Ylemmässä kuvassa lapaset menossa huovutuspesuun ja alemmassa pesun jälkeen. Lankana on Titityyn nettikaupasta hamstrattu Schoppel Wolle In Silk Fingerwolle, jota kului 111g 8mm puikoilla. Käytin peruslapasiin Titityyn nettikaupan ohjetta, kun en jaksanut itse alkaa ajattelemaan tai mittaamaan... Lopputulos on aivan ihana! Kertaakaan ei sormia ole palellut sen jälkeen kun lapaset valmistuivat, koko on kuin valettu minun käteeni. Ainoa huono puoli on se, että pinta vähän tahtoo kulua vaunujen työntöaisan kohdalta... Omituinen juttu, kun hankaus on kuitenkin aika iso!

RPM #3

RPM #3

Syyskauden toiset sukat olivat äidille menneet RPM:t. Lanka on käsityömessuilta hamstrattua Araucania Ranco Multya, kulutus 70g:n huitteilla. Tuttu malli ja aina yhtä mukava, äitikin näytti tykkäävän lopputuloksesta. 

Toisen siskon joululahjahuivia en tullut kuvanneeksi ollenkaan. N. 60g sain kuitenkin työnnettyä Garnstudion Silk Tweediä omasta päästä 7mm puikoilla tehtyyn pitsihuiviin. Toiveena oli kohtuuiso valkoinen huivi isoilla rei'illä ja yksinkertaisella mallilla, se toteutui... Inspiraatio tosin oli vähän heikoilla, loppujen lopuksi aloitin perjantaina illalla ja lopetin lauantaina kun oli pakko alkaa pingotuspuuhiin, että saisin mitään kuivaksi ennen sunnuntaita ja viimeistä joulua edeltävää perhetapaamista. 

Niin, ja oikein hyviä viimeisiä päiviä kaikille tälle vuodelle ja parempaa ensi vuotta!