Niin. Olen Tahruska, ja olen lanka-addikti. Ei tässä voi muuta todeta.

Virallisesti minulla on olemassa yksi vaatekaapillinen lankoja (ja pari laatikkoa siellä kankaita seassa), määrä joka varmasti riittäisi hyvin useamman kuukauden projekteihin. Niiden lisäksi työpöydälle on joskus saattanut jäädä lojumaan ihan pari hajakerää keskeneräisten töiden lisäksi. Eilinen paljasti karmean totuuden... Meidän piti saada pinnasängylle raivattua ainakin väliaikaista säilytystilaa työhuoneesta, ja jo pelkästään sen sängyn tieltä poisheitetyn tv-tason tietämiltä löytyi yksi kohtuullinen pahvilaatikollinen ja muovikassillinen lankaa. Innostuin siivoilemaan työpöytäänikin mahdollisen karkotustuomion uhatessa ensi viikolla, ja pöydän pari hajakerää paljastuivat kahdeksi muovikassilliseksi kaikenlaista kivaa. Lisäksi keskeneräiset työt täyttivät hyvin sujuvasti kolmannen kassillisen.

Looginen johtopäätös: minulla on ongelma. Asialle on pakko tehdä jotain, ja tuleva äippäloma vie talouttakin normaalia pienemmälle kulutukselle lähitulevaisuudessa. Onneksi en sentään ole asian kanssa aivan yksin, Ravelrystä löytyi koko ryhmällinen langanostoa hillitseviä ihmisiä sekä suomeksi että englanniksi.

Tässä vielä omat sääntöni tulevalle vuodelle talteen:
1. Lankaa saa ostaa max puolet todistetusta kulutuksesta (ts. työ on viimeistelty, blogattu ja lisätty Ravelryyn)
2. Ohjeita (kirjat, lehdet, yksittäisohjeet) saa ostaa vain, jos työhön on langat jo kotona valmiina, ja aion alkaa tekemään työtä viikon sisällä. Olemassaolevia tilauksia ei kuitenkaan tarvitse katkaista.
3. Lahjoja saa ottaa vastaan, mutta niitä ei pyydetä.
4. Eteenpäin annettavat oma-aloitteiset lahjat suunnitellaan sen mukaan, mitä kotoa löytyy lankoja, jos ei ole “varaa” ostaa uusia. Jos joku pyytää saada jotain tiettyä, siihen voi ostaa langat erikseen.

Hillitty ostolinja jatkuu siihen asti, että joko palaan töihin tai lankalaatikoiden pohjat alkavat kolkutella uhkaavasti. Ei tästä muuten mitään tule... Onneksi nuo melkein kaikki löytyneet tuntuivat heti kutkuttelevan jotain aivolohkoja ja juttelevan siitä, mitä haluaisivat olla isoina. Eiköhän tästä selvitä jotenkin.