Internet-aikakauden tuttavuudentekotavoissa on tiettyjä huvittavia piirteitä, kun niitä lähtee oikeasti miettimään. Kaikenlainen parinmuodostus toki on aivan oma lukunsa kaikkine ominen suloisine erikoispiirteineen, mutta ensimmäiset keskustelutkin vaikka forumituttavuuden kanssa kahden voivat olla mielenkiintoisia.

Aikaisemmin tällä viikolla jutustelin ekaa kertaa yhden tyttösen (tai no minusta kai jopa hitusen vanhempi nuori nainen) kanssa messengerin välityksellä. Olemme olleet parillakin samalla forumilla, joten sinänsä se tuntui vain luontevalta jatkolta, ja mukava tyttöhän tuo on. Puheenaihevalinnat olivat kuitenkin aika eksoottiset, mietimme sukulaisten musiikkiharrastuksia ja sellaisia terveydellisiä juttuja, joista välttämättä kovin usein ei yleensä jutella normituttujenkaan kanssa. Noh, mikäs siinä, hauskaa oli kummallakin. Tätä on useinkin tapahtunut aikaisemmin, kun aloin miettimään asiaan. Melkein tuttujen kanssa kun alkaa höpisemään, puheenaiheet ovat alussa tosi kummallisia ja normalisoituvat siitä sitten suhteen edistyessä.

Hyvä tapahan tuo sinänsä on hieroa tuttavuutta. Muistan joskus lukeneeni jostain, että säästä ja sellaisista tyhjänpäiväisyyksistä puhuminen on tapa, jolla ihminen uuden tuttavuuden kohdatessaan haistelee tämän reagointitapoja asioihin. Suurin osa ihmisistä pitää auringosta ja ei pitänyt siitä parin vuoden takaisesta huippusateisesta kesästä, eli heti nähdään turvallisessa aiheessa, miten ihminen reagoi positiivisempiin ja surullisempiin asioihin. Niiden merkkien jälkeen on sitten hyvä lähteä miettimään merkityksellisempiäkin asioita. Ehkä internet-aikakausi on sitten uudistanut tätä järjestystä, toisaalta tuntematon voidaan päästää lähemmäkin, kertoa jotain henkilökohtaista puhututtavaa asiaa, mutta Poista-nappula on olemassa niin pienen hiiren liikahduksen päässä. Poista - ja se väärällä tavoin reagoinut ihminen katoaa elämästäsi, tai jos kyllästyt. Harva kyselee perään, jos toinen katoaa. Aika raaka elämä.

Ja G, jos nyt satuit huomaamaan tämän kirjoituksen, minusta oli erittäin kiva jutella kanssasi! Toivottavasti pian uudestaan, keksitään joku uusi hyvä aihe ;)