Onpas ollut vauhdikas viikko. Ensin siskokullat olivat täällä yötä viime pe-la-välin, sitten maanantaina isillä oli 50v-päivät ja nyt eilen vielä eksyin kapakkaan laulamaan karaokea työkaverien kanssa. Mukavaa kyllä on ollut, joka kerran, mutta eilen jo päätin sujuvasti olla koko sen muutaman tunnin yhdellä siiderilasilla ja appelsiinimehulla. Joku raja, kyllä kaksi tai kolme kertaa viikon sisään hiprakassa riittää.

Isin syntymäpäivästä merkittäköön muuten muistiin historiallisia juttuja parikin: Mummo ja ukki viihtyivät myöhään paikalla eivätkä näyttäneet hapanta naamaa toisten alkoholinkäytöstä; veljeni ja perhetuttujen teini-ikäinen poika innostuivat laulamaan karaokea; myös isi ja näiden perhetuttujen isä lauloivat. Se tuskin yllättää ketään, että minä lauloin yksin, kokeilimme myös muutaman dueton sisko E:n kanssa. Isin laulaminen sen sijaan oli jotain aivan erikoista, äiti ei ole kertaakaan sitä vielä aiemmin kuullut, ja ovat sentään jo yli 30 vuotta olleet yksissä. Rasti seinälle siis. Muutenkin juhlat olivat oikein hyvät, ihanaa ruokaa ja vielä ihanampia leivonnaisia riitti, tunnelma vapautui äkkiä ja kaikilla näytti olevan mukavaa, paitsi serkkupojalla, joka oli päättänyt olla pahalla päällä. Niin, ja pikkuserkkujeni kolmivuotiaalla, mutta sitä kukaan ei tuskin ihmettelee, lasten kiusaamistahan tuollaiset tilaisuudet ovat.

Eilenkin oli työkaverien kanssa mukavaa. Olimme kapakassa jo tosi aikaisin, kun porukkaa ei vielä ollut montaa pöydällistä paikalla, joten pääsimme laulamaan kovasti. Ikinä en varmaan niin montaa kappaletta olekaan yhtenä iltana vetänyt... Vanhemmasta työkaverisedästä paljastui aivan upea ääni, ja minullakin tuntui soivan oikein mukavasti. Olin luvannut Kullalle olla kotona jo ajoissa, tulla kaupan kautta kotiin ja ottaa vain yhden lasillisen. Ei tuo kyllä tainnut uskoa, yleensä minun "lähden työkavereitten kanssa yksille" -menemiseni päättyvät aamuyöllä kotiutuvaan äärimmäisen humalaiseen tyttöystävään ja seuraavan aamun voihkimiseen. Nyt pidin tiukan linjan, yksi siideri riitti, ja kauppaankin ehdin. Viimeinen kappale alkoi klo 20.45, siitä vain pikaisten heipattamisten kautta juoksujalkaa kauppaan. En edes ollut viimeisenä kassajonossa, pari miestä vielä tuli kassoille minuakin myöhemmin. Ajoissa nukkumaan ja 11 tunnin yöuni, nyt olo on kuin uudesti syntyneellä.