Haavisto-sarja ja lapasmuunnelmat jatkuvat.

Nämä tipahtivat juuri äsken pois puikolta. Kädenselkä on tehty ohjeella 42 ja kämmenpuoli ohjeella 11, kotkalaista perua molemmat. Drops Alpacaa taas 2,5mm puikoilla, yhteensä painavat 53g. Hassua kyllä, tuo vaalea on samaa lankaa kuin edellisessäkin postauksessa. Näyttää vain ihan erilaiselta, kun taustana on tumma sininen eikä violetti. Ihan ei vanha keränyssäkkä riittänyt, jouduin puolisen metriä kääntymään seuraavan kerän puoleen... Turhautti vähän, yllättäen. Kivat niistä kuitenkin tuli, taitavat lähteä siskolleni Kotkaan jossakin välissä.  

Haavisto n:o 42 ja 11

Sitten se vähän vähemmän onnistunut versio... Patakintaamme alkavat olla tiensä päässä ja näppäränä neulojana tietysti halusin kokeilla itse tehdä seuraavaa satsia. Lanka on paksumpaa Pirkka-lankaa, malli Haaviston n:o 71. Langankulutus tässäkin yllättävän pieni, painaa reilun 60g. Isompi olisi pitänyt tehdä, sekä sormet että peukalo saisivat olla pidemmät. Huovuttaakaan ei uskalla enempää, ettei enää kutistuisi niistä yhtään. Muutenkin vähän hassu... Lämmöneristyskykyä en ole uskaltanut testata vielä, pelkään että lyhyet sormet kostautuvat ja kuuma astia pääsee putoamaan.

Positiivisin puoli tällä hetkellä tuntuu olevan se, että kuvio kesti huovuttamisen nätisti. Tätä tietoa tulee varmasti joskus jossakin muodossa hyödynnettyä... Huopuneet kirjoneulelapaset tuntuvat ainakin ajatuksena varsin lämpimiltä.

Ensin kuva ennen huovutusta

Haavisto n:o 71

ja sitten vielä huovutettu versio.

Haavisto n:o 71