Tänään oli taas vaihteeksi sellainen päivä, että tietokoneeni kaipasi vähän ekstrahuomiota. Tai no käytännössä uudelleen asennuksen. Hal.dll oli yöllä korruptoitunut, eikä meistä kumpikaan uskaltanut lähteä netistä sitä lataamaan ja asentamaan Windowsin asennuscd:n antamalla korjaustilalla. Sillä se ehkä olisi voinut onnistua, mutta kovasti epäilen. Olipahan hyvä tekosyy saada vanha romu kovalevy kokonaan irti, jospa tämä uusi isin Kiinasta tuoma toimisi vähän paremmin.

No joo, tämänhetkinen kovalevytilanteeni on kyllä sitten maailman oudoin. 120Gt:n kovalevy on kolmessa palasessa. C:\ 8 Mt, D 60Gt ja G 60Gt noin pyöreästi. (kylläpä tavun t yrittää olla iso niinkuin englannissakin, kun kerrankin käyttäisi suomalaisia termejä) Suurin osa Windowsin tiedostoista sijaitsee G:llä. Hyvin kummallista, kun kuitenkin C-asemanhan pitäisi olla se oikea paikka pitää pääkäyttöjärjestelmää. No, ilmeisesti siellä on sitten joku "heittotiedosto" tms, joka osaa siirtää käynnistyksen kohti G:tä. Pääasia minun kannaltani on tietysti se, että kone toimii, sijaitsevat sen tiedostot missä sitten ikinä. Ja entinen E, nykyinen D, voi edelleen säilyttää varastomaisen tehtävänsä pelicd:itten, pornon, valokuvien ja joidenkin videoiden kanssa. (toim. huom. vaikka pelin ostaisi aitonakin, siitä voi mielestäni silti pitää imaget kovalevyllä, jottei sitä fyysistä cd:tä tarvitse aina etsiä kaiken roinan seasta) Tämän siitä saa, kun jättää koneen formatoimaan itseään yksin. Olin olohuoneessa, juteltiin jotain Kullan kanssa vähän keskittyneemmin, ja seuraavan kerran katsoessani konetta kohti se oli jo pitkällä asennuksessa. Mitäpä turhaan toista keskeyttämään, kun sujuikin niin hyvin ja virheilmoituksetta.

Koneen uudelleen asennus oli myös hyvä syy päästä eroon tylsästä Sims-naapurustosta ja aloittaa alusta. Nyt pikku-ukkojen uusi tuleminen on jo hyvässä vauhdissa. Kumma, miten itse kasvatetuissa ukkeleissa toisista tykkää heti kovasti, ja toiset, vaikka olisivat miten huolellisen monen sukupolven siitoksen tulosta, jäävät jotenkin kamalan tylsiksi tai jopa vastenmielisiksi. Hämärää... Ja kuka yleensä viitsii pohtia suhdettaan vain yhdellä kovalevyllä sijaitseviin bitti-ihmisiin?

Kulta on nyt kaverinsa luona poikien peli-illassa. Hyvä vain, että malttaa itsekin joskus lähteä kotoa tuulettumaan. Minä nautin vapaaillasta ja tuoksukynttilöistä. Sääli vain, että pelatessa kello lipsahti jo sen verran myöhäiseksi, etten varmaan enää kehtaa laulaa tänään. No, huomenna sitten, uudella innolla ja ihan selvänä. Parikin siideriä saattaisi kyllä vaikuttaa minun äänentuottokoneistooni.

Maanantaina meille tulee 4 vuotta tuntemista ja käytännössä yhdessäkin olemista täyteen. Jotain hauskaa pitäisi siihen keksiä, mutta vielä ei ole sen tarkemmin sytyttänyt. Ehkä jotain hyvää ruokaa, jopa ravintolassa, mukavaa yhdessäoloa... Ei sitä mitään sen kummempaa varmasti tarvitsekaan.