Kävin äsken pitkästä aikaa luovuttamassa verta. Edellinen luovutuskerta näytti kortissa olevan vuodelta 2003, vähän hävetti... Toisaalta olen kyllä tässä välissä pari kertaa käynyt tyrkyllä, mutta eivät silloin huolineet mitään. Ja seksikumppaneihin yms liittyvät säännöt ovat omalta osaltaan hidastaneet. Oli tuo kuitenkin kuudes luovutuskerta ja täysi-ikäinen olen ollut kuusi vuotta, joten keskimäärin kerran vuodessa ei voi olla huono juttu.

(Herranjumala, kuusi vuotta täysi-ikäisenä josta viisi vuotta samassa suhteessa... onkohan tässä nyt jotain mätää?)

Luovutus itsessään ei ollut ollenkaan tuskallinen tapahtuma, mutta tapahtuman järjestely jäi vähän mietityttämään. Jos kiertävä veripalvelu on kaupungissa kaksi päivää kerrallaan pari kertaa vuodessa, eikö niitä paria päivää voisi edes laittaa niin, että töidenkin jälkeen luovuttaminen olisi molempina päivinä mahdollista. Nyt reissuun meni pari tuntia, olin jonossa jo ennen viittä ja lähdin kotiin seitsemän maissa. 40 ihmistä ennen minua ja hemoglobiinin mittaukseen jäi jonottamaan vielä pari-kolmekymmentä, kun lähdin. Hyvin se jono kyllä veti ihmismäärän huomioon ottaen, mutta silti...

Vielä loppuun joululahjarintaman tiedote: lahjoja on tehtynä jokunen langanpäitä vaille valmiiksi, mutta en uskalla julkaista kuvia ennen kuin vasta joulun jälkeen..