Neulontai:n kyselyyn vastailen minäkin. A sock meme, but only in Finnish, sorry. Happy Easter, anyways! 

•    alkaako sukan neulominen sukkavajeesta, langasta..? onko sukkapari välityö?

Aloitus tulee milloin mistäkin, ehkä useimmiten junamatkasta. Eli junaan pitää ottaa joku näppärästi käsilaukkuun katoava neule mukaan, sukat ovat ihan ykkösiä siinä suhteessa. Kakkonen pitää sitten toki tehdä perään mahdollisimman pian, ennen kuin koko juttu unohtuu.. Toki teen niitä muutenkin ja ihan huvikseni, mutta useimmiten kimmokkeena taitaa olla matka Kotkaan.


•    sukkajemmaatko pahan päivän varalle vai päätyvätkö ne suoraan jalkaan?

Suoraan jalkaan tai heti lahjavarauksella jollekin tietylle, yhtään käyttämättä jäänyttä paria en muista tehneeni lukioajan jälkeen.


•    minkälaisia sukkia teet mieluiten – palmikoita, pitsiä, taviksia?

Palmikot, pintaneuleet ja pitsit käyvät kaikki, kirjavakaan ei ole mahdoton ajatus. Jotain jujua sukassa täytyy kuitenkin olla, ihan perusperussukka ilman mitään vippaskonstia on äärettömän tylsä!


•    minkälaisesta langasta pidät ja miksi? podetko toisen sukan syndroomaa?

Step on aika ylivoimainen suosikki tällä hetkellä. Juuri oikean paksuista krooniselle pikkupuikoilla nyhertäjälle, lopputuloskin on pehmoinen. Sääli että mokoma on niin kallista.

Nyt minulla on pitkästä aikaa puikoilla yhdet toisen sukan syndroomaiset sukkaparat. Ensimmäinen on nilkassa asti ja haluaisin tehdä toisen samaan pisteeseen asti tässä välissä, että voin yrittää taiteilla varsia samannäköisiksi. En vain millään saa aloitettua sitä numero kakkosta! Krooninen huono omatunto sen kanssa... Yleensäkään toinen sukka ei kamalasti innosta, mutta muodostuu sentään kuitenkin, kunhan sen aloittaa heti perään ensimmäisen jälkeen.


•    ohjeesta vai omasta päästä ja otatko silmukkamäärät otsatukan alta?

Ohjeista yleensä. Perussukka syntyisi omallakin harkinnalla, mutta jujutettuja sukkia on kivempi tehdä valmista mallia noudattaen. Oman näköisiä niistä tulee silti, kun usein sovellan silmukalla tai mallikerralla, tai ainakin lanka on erinäköistä kuin alkuperäisissä.


•    minkälainen kantapää? miksi juuri se?

Kaikki käy, tosin vahvistettuun tarvitsen tosi selkeät ohjeet. Jostain syystä se on niin työlään oloinen, kun ei vain voi neuloa joka silmukkaa...


•    tavallisena vai takaperin neulottuna? oletko koittanut molemminpäin?

Teen molemmin päin, mutta tykkään aloittaa varpaista. Sovittelu on helpompaa ja lanka ei ainakaan lopu kesken sukan nro 2 varpaita, niin että purkuoperaatiosta tai soveltamisesta tulisi mittava.


•    kerro sukkaniksi, jos olet sukkasalaisuuden haltija.

Ei minulla sellaisia ole..

Nyt syöksy junaan ja kohti Kotkaa, uusi lanka, malli ja sukkapuikot odottavat jo käsilaukussa. Palataan astialle, oikein ihanaa pääsiäistä lukijoille!