Huomenna ainakin etsin lähinnä Helsingin keskustassa oikeaa ratikkaa. Ihanaa, laivamatka odottaa! Nyt alkaa lähtöjännitys jo kohota, päivän puheenaihe kotona on ihan selvästi se, mitä laivalla on, miten sinne pukeudutaan jne... Pelisääntöjä sovitaan (ei vieraita naisia meidän hyttiin jos mie nukun, ei kuvia jälkiruokapöydästä jne), kassit pakattu koneessa jauhavia lukuunottamatta. Kiva lähteä!

Saimme töissä tänään pienet joulumuistiaiset. Jouluteetä tai -kahvia ja suklaisia kuusenkoristeita. Mukava ele, ja ihanaa kun teenjuojatkin huomioitiin. Nyt on taas hyvää hauduteltavaa pitkän aikaa. Suklaisia kuusenkoristeita meillä on joskus ollut, kun olen ollut ihan pieni, alle kouluikäinen. Silloin ne olivat tonttuja, ja olisin niiiin halunnut syödä kaikki heti... Jäänyt mieleen ihan yhtenä parhaista suklaista ikinä, todennäköisesti lähinnä sen "kielletty hedelmä" aspektin takia. Ehkä nuokin pallot pääsevät kuuseen tänä vuonna, ainakin hetkeksi. Mummini kuusessa on muuten vieläkin joka joulu sellaisia konvehteja, jotka ovat olleet siellä jo isäni lapsuudesta asti. En usko, että voisivat enää olla kovin hyvänmakuisia.. Niissä on kyllä ihan oma tunnelmansa, sitten joskus, kun sen puoleisista isovanhemmista aika jättää, haluaisin ne konvehdit meille... Valitettavasti varmaan pikkusisareni haluaisivat niitä myös, pahoin pelkään. Samoin äidinpuoleisen isovanhempien kuusta koristaa pikkuruinen nalle isoisän lapsuudesta asti, siihenkin nalleen kohdistuu paljon himoitsevia katseita.

Ihanaa, kun tänä vuonna kuusen saa kaivaa ullakolta esiin ja kaivella jo viime vuodesta tutut koristeet esiin. Pelkkiä kaupan pallojahan ne ovat, ei vielä niin paljoa mitään tunnearvoa, mutta pikkuhiljaa. Viime vuonna oli niin kolkko tunne koristella uusi kuusi oikeilla koristeilla, tämä on jo selvästi askel parempaan. Tunnearvo menee selvästi yli kaikkien ostoarvojen, mieluiten koristelisin kuuseni niillä punaisilla puuenkeleillä, joilla pikkuisena koristelin kuusta vanhempien kanssa. Niitä vain ei ole tarjolla. (ovat muuten niin mehukkaan värisiä, että milloin tahansa niitä ajatellessani maistan sen punaisen petsin karvaan maun, eli siis maisteltua on tullut useammankin kerran...)

Siltä varalta, että aattona en ehdi tai halua tänne kurkkia, OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE! Rauhallista, rentouttavaa, leppoisaa, iloista, onnellista, nautiskelua, (liitä tähän oma positiivinen sanasi). Nyt voi unohtaa työkiireet ja muut murheet, pari päivää keskittyä vain siihen omaan lähipiiriin ja oman elämän hyviin puoliin.