Mitäköhän yömääriä jouluun liittyen sitä laskeskelisi? Kaksi yötä, pääsemme ekalle yhteiselle risteilylle. Neljä yötä, itse jouluaatto, jota kyllä tulee odotettua, vaikken sitä ehkä haluaisikaan niin myöntää, kuusi yötä, ja Thank God joulun pakollinen juhlinta on on jo ohi. Aattoahdistus helpotti jo onneksi, mutta joulupäiväahdistus paahtaa vielä täysillä. Meille molemmille riittää erittäin hyvin yksi päivä vanhempien kotikaupungissa, mutta siinä ajassa pitäisi näköjään ehtiä kolmeen eri paikkaan kylään, joista yksi on maatila keskellä ei mitään puolessa välissä, ja meillä ei ole omaa liikkumisvälinettä. Eli isäni äiti tarjoaa ruuan siellä Kartanolla (isän nimenomaisesta pyynnöstä toki), ja sen jälkeen minä haluaisin myös mennä katsomaan äidin vanhempia ja serkkuja, jotka ovat yhden päivän täällä päin Suomea. Ja anoppi ja appiukko olisivat vierailulistalla toki myös. Kultsi ei halua nähdä välttämättä minun sukuani ollenkaan, kun juuri viime sunnuntaina oltiin mummin 75v-päivillä samassa Kartanossa muutama tunti hengailemassa ja äidinpuoleisetkin olivat siellä... Hankalaa!

Tuota risteilyä odotan kyllä suurella innolla, se on tosiaan eka yhteinen, reilu viisi vuotta jo ollaan oltu yksissä. Enää kaksi yötä... Vaan mitähän siellä laittaisi päälle? Ja löydämmeköhän me Helsingissä satamaan ajoissa? Puhumattakaan siitä, että mitä hyvää sitä osaa varata jääkaappiiin ja pakastimeen syötäväksi sunnuntai-maanantai-välille, kun lähtö on perjantaina ja sunnuntaina kotiinpaluu vasta kauppojen sulkeuduttua...

Jiiihaa, näyttää muuten siltä, että välipäivät menevät aika pienellä työmäärällä! Ylityövapaat pitää ehtiä tämän vuoden puolella pitämään pois, viime kuun vaihteessa niitä oli kymmenisen tuntia varastossa ja täsäs kuussa olen jo yhden kokonaisen päivän ehtinyt tekemään ylimääräistä. Tai no joutunut, ei se innosta niin paljoa... Vaikka perjantaina aikaisin lähteminen syö osan, silti jää välipäiviin yksi kokonainen vapaa ja todennäköisesti ensi viikon perjantainakin vain käväisen tyhjentämässä postilaatikon ja sähköpostin.