Sainpas eilen raivattua vanhan pingotuspaikkani esiin ja nuo jo jokin aika sitten puikoilta pois päässeet huivit pääsivät pääteltäviksi.

Vernal Equinox Shawl Surprise

Kevätpäiväntasaushuivia aloin tekemään melkein heti ekan vihjeen ilmestyttyä tammikuussa. Valmistuminen venyi ja venyi, neulomisplääh koski tätäkin aika tehokkaasti. Kevätpäiväntasauksen aikaan sain lopulta itseäni niskasta kiinni ja huivi alkoi edistyä jopa rivakastikin. Lanka on Secret Woolin huivilankaklubista saatua Fyberspates 100% Silk Laceweightiä, puikot 2mm ja kulutus 80g. Nöttönen jäi vielä odottelemaan jatkokäsittelyä. Värin voisi ehkä kevään kunniaksi tulkita olevan oravan tai jäniksen kesäturkin värinen. Lopputuloksesta tykkään, enkä vielä tiedä, meneekö lahjaksi johonkin vai jääkö omaan käyttöön.

Vernal Equinox Shawl Surprise

Vernal Equinox Shawl Surprise

En muuten aikoihin ole rikkonut puikkoja yhtään, mutta 2mm bambut ovat näköjään tulilinjalla minun käsittelyssäni. Poikkihan se meni, kun koko huivia oli ihan muutama kerros enää jäljellä. Muutama virhe löytyy mallineuleesta siltä kohtaa, missä silmukoita karkailikin puikonvaihtoa yrittäessä.

Gail / Nightsongs

Secret Woolilta on tullut kevään mittaan hankittua langat myös tähän toiseen huiviin. Itse asiassa lankaa ostaessani minulla oli mielessä pipo ja kynsikkäät, mutta aina ei voi voittaa etukäteismietinnöissä... Gail/Nightsongs oli heti mieleinen malli, kun se jostain ekan kerran tuli vastaan, ja lankavalintakin selvisi hyvin nopeasti. Lanka on Patonsin Silk Bamboota, puikkokoko peräti 7mm. Kulutus 185g, eli himpun vajaa 3 kerää. Todellinen pikaprojekti, aloitin tämän langanostolakkopäätöksestä melkein heti huhtikuun alussa, ja langanpäiden päättely ja pingotus taisivat viedä päiviä yhtä monta kuin itse neulominenkin.

Gail / Nightsongs

Lopputulos on kiva, mutta ohje olisi voinut olla kovastikin selkeämpi. Useamman kerran tuli oikein pysähdyttyä miettimään, mitä ihmettä kirjoittaja mahtaa tarkoittaa, ja loppujen lopuksi alakulmakin on hieman sovellettu versio. Hoksasin liian myöhään, miten päättelykaavioon siirrytään (ei suinkaan edellisen kaavion viimeiseltä riviltä), enkä sitten jaksanut enää purkaa muutamaa pitkää riviä, vaan lähdin tekemään jotain omaa.

Gail / Nightsongs

Tämä lanka muuten päästi ainakin minulle väriä kastellessa pingotusta varten! Kannattaa pitää mielessä, jos joku muu käyttää samaa. Eli ei tämän huivin ja valkean paidan kanssa rankkasateeseen. Tämänkin meinasin sujauttaa äidille äitienpäiväpakettiin parin postauksen takaisten sukkien kaveriksi, väri on kuin luotu hänelle.

Gail / Nightsongs

Sukilla, vauvanpeitolla ja näillä huiveilla minulla pitäisi olla jo n. 300g shoppailuvaraa! Titityyn Zauberballit polttelevat ihan hirveästi, mutta jospa sitä vielä pari päivää yrittäisi kärvistellä ja katsella... Kevätpäiväntasauksestakin lasken grammat lakkooni mukaan, ainakin puoli huivia on tehty maaliskuun lopun jälkeen.