Enää 9 päivää jouluun. Pienenä en olisi enää tässä vaiheessa pysynyt nahoissani, ja normaalisti olen muutenkin ollut aika innoissani. Nyt vain mietin, milloin mitäkin asioita pitää hoitaa.. Tänään pitää saada kortit postiin, huomenna palkkapäivänä voisin yrittää ostaa lahjojakin. Tai sitten huomenna vain kahvitellaan pitkään ja hartaasti työkaverin kanssa, ja lahjat jäävät lauantaille.

Muuten tässä ei paljoa taida ollakaan valmisteluja, joita minä voisin hoitaa nyt vielä ennen aattoa. Pyhiksi mennään kuitenkin vanhempia katsomaan, toivottavasti Kulta olisi kovasti minunkin väkeni luona. Vaikka pitäähän sitä appivanhemmatkin toki käydä moikkaamassa. Kätevää kun asuvat niin lähekkäin, ei tarvitse niin suunnitella etukäteen. Kunhan pirautetaan ja kirmaistaan sitten parisataa metriä. Joulukuusi on ostettu, muita koristeita tuskin hankitaankaan vielä tänä vuonna. Minä en ole koristelijaihmisiä eikä Kultakaan ole osoittanut mitään suurempaa mielenkiintoa.

Eka vappuna kun seurusteltiin, muistan Kullan yrittäneen laittaa serpentiiniä omaan asuntoonsa. Minun suhtautumiseni taisi olla niin hämmentyneen torjuva, ettei sen jälkeen serpentiinejä ole näkynyt. Ei vain kuulu tyyliin, minulle kaikki pitää aina olla niin pelkistettynä kuin mahdollista. Paitsi joulukuusessa on kyllä useampaa väriä kimaltavaa, kun saamme sen pystyyn. Se on poikkeus.

Kynttilöitä meillä pitäisi olla vaikka kuinka paljon, ja pienille tuikuille on jalkoja omasta takaa jo ihan kivasti. Piparkakkutalonkin saisi näkyviin, jos raivaisi keittiön pöydän... Oikeastaan suurimmat tekemiset joulua varten liittyvät juuri tuohon siivous/raivaus/esiinkaivamispuoleen. Tiski on odottanut innokasta kättä jo pari viikkoa pahimmillaan (minäkö muka laiska???), työpöytänikin voisi haluta tulla tyhjennetyksi (skanneri on ainakin pakko kaivaa esiin ja asentaa ennen joulua) ja yleensäkin täällä pitäisi vähän pitää järjestyksellistä jöötä. Jos vaikka tänään jo aloittaisi pesemään pari koneellista lakanoita, se voisi olla hyvä tapa pienentää pyykkivuorta.

Perusväsymys vain on sitä luokkaa, että mitään ei jaksaisi tehdä. Jopa tietokoneella pelaaminen tuntuu liian rasittavalta ajatukselta, kun mieluiten vaan loikoisin sängyssä lukemassa puoliunessa. Tai katselisin Lostia sohvalla Kullan sylissä. Talven pimein aika tuntuu kyllä, ja muutenkin olisi ihana ottaa hengähdystauko pahimmista kiireistä töissä edes muutamaksi päiväksi. Ehkä jo ensi vuonna muutama talvilomapäivä saa pomonkin antamaan vapaata.