Neuleaikaa alkaa pikkuhiljaa löytyä päivittäin! Loistavaa! Ja päähänkin mahtuu jo neulejuttuja, enää ei pyöri mielessä maaninen vauva-vauva-vauva-litania. Melkein kaikki näistä neulomuksista on vieläpä tehty sortumalangoista, tosin meille on jostain omituisesta syystä muuttanut aina vain lisää keriä... Mikä siinä onkin, että melkein kaikkiin lankakauppoihin pääsee tosi näppärästi vaunujen kanssa? Puhumattakaan nettikaupoista, joita voi hyvin selailla samalla kun muksu nukkuu... 

Omasta päästä sävelletty Bambu-poncho söi 6,5 kerää Novitan Bambuja 4mm puikoilla neulottuna. Tuota turkoosia sortumislankaa löytyy enää yhden jämänöttösen verran. Sitä olisi vaikka saanut olla jemmassa enemmänkin, muutama lisäsentti pituutta ei olisi ollut huono juttu. Alkuperäinen ajatus oli tehdä iiiiso kantoponcho, mutta lanka ja into lopahtivat molemmat kesken. Kerran oli jo koko hökötys nykäisty irti puikoistakin, mutta erehdyin vielä sovittamaan ennen purkua, ja päädyin keräämään silmukat kiltisti takaisin. 

PonchoPoncho

 

Ten Stitch Twist www.ravelry.com/patterns/library/ten-stitch-twist oli mukava tapa tutustua Novitan Purojen maailmaan. "Taiteellinen vaikutelma" eriväristen mukana kulkevien säikeiden muodossa (josta Ravelryssä on paljon puhuttu), ei oikein vakuuttanut, ja värien looginen yhdistelmä oli hieman hankaa. Tolkuttoman paljon tuossa noita p****nruskeita kohtia! Osan ruskeista keränlopuista jätin kylmästi poiskin, kun en olisi saanut niitä jatkettua loogisesti, ja ruma väri ei houkutellut neulomaankaan... Itse vauvanpeitosta tuli kiva, se lähtee varmaan tänään ulkomaille lämmittämään yhden nettitutun pikkuriikkistä tytärtä. 

Lankaa kului 5 kerää 5mm puikoilla, ja tähän malliin palaan varmasti vielä uudestaankin!

Ten Stitch Twist
Ten Stitch Twist

Siskoni oli meillä kylässä muutama viikko sitten, ja toivoi kovasti minun tekaisevan hänelle pipon. Ravelryn tietokannasta löytyi 4 (!) mieleistä mallia, joista For Joana http://www.ravelry.com/patterns/library/for-joana oli kivoin minunkin makuuni. Siskon valkea myssy on 58g nimetöntä 100% villalankaa, kukkasessa kaverina muutama helmi. 3,5mm puikot resorissa ja 4mm muussa osassa. Itselleni tein kukattoman version Teetee Popparista kokonaan 4mm puikoilla, kulutus 1,5 kerää eli 75g. Kivoja ainakin minun makuuni molemmat. 

Jäppinen suostui ystävällisesti poseeraamaan, huomatkaa viimeisen kuvan epätoivoinen yritys houkutella hymyä esiin kutittamalla. 

Myssy E:lle Myssy E:lleMyssy minulle Jäpin hattuposeerauksiaJäpin hattuposeerauksia Jäpin hattuposeerauksiaJäpin hattuposeerauksia