Mikä on todennäköisyys siihen, että peräkkäisinä päivinä pariskunnan molempien osapuolien työtilanteet ratkeavat hyvällä tavalla? Nykysuomessa ei varmana kovinkaan hyvä, etenkään, kun ei olla samassa firmassa töissä. Tänään aloin jo harkitsemaan lottoamista, kun minun työni varmistui eilen ja Kullalle oli tänään soitettu, että lokakuussa olisi määräaikainen työpätkä tarjolla tutussa paikassa. Tässä nautiskelen viiniä samalla, tämän takia kannatti jo ostaa vähän valkkaria ja pakastepullaa. Nyt on ainakin seuraava reilu puoli vuotta turvattu mukavasti.

Tämä on muutenkin ollut tosi hyvä päivä. Aamulla sain syliä ja suukkoja jo ylösnoustessa (yöllä muistaakseni myös, ihan varma en ole, olin niin uninen), vähän ennen töihinlähtöä seksiäkin, kun moottorisaha sopivasti herätti miehen. Sahaajat olivat kyllä aika hassuja, alta kymmenen minuuttia soittelivat koneitaan tuossa pihalla ja ottivat muutaman oksan pensasaidasta irti. Ajankohta ennen puolta kahdeksaa tuon mittaiseen huudatukseen tuntuu kyllä lähinnä kiusanteolta...

Töissä näin tänään työpöytäni pinnan ensimmäistä kertaa lähemmä vuoteen. Siivoaminen oli aikalailla terapeuttista, pääsi eroon kaikesta vanhasta roinasta ja moni selvittämätön tapaus sai arvoisensa lopun. Yllättävän syviä kerroksia pääsee vuodessa syntymään, alimmat lappuset olivat viime syyskuulta asti muhineet siellä, ne tosin eivät olleet mitenkään keskeneräisiä, arkistoimattomia vain. Kaikkea hauskaakin tuli vastaan, kaikenkaikkiaan hyvä juttu. Ensi viikolla sitten uusi firma, uudet kujeet ja uuden oloinen työpöytä, kun koko vuori on kokenut mystisen poistumisen keskuudestamme.