Lankojen oston hillintä toimii edelleen! Sain tehtyä äidille kahdet sukat synttärilahjaksi toukokuuta varten (ihan toivottu lahja tänä vuonna, kuulemma ohuet villasukat ovat hiihtäessä ainoat oikeat), lisäksi puolivahingossa valmistui vauvanpeitto tällä viikolla. Säästämiseen en sentään ole sortunut, tänään pyörähdin peräti kahdessa kangaskaupassa... Ehkä niistäkin valmistuu joskus jotain näytettäväksi kelpaavaa.

Lankana molemmissa sukissa on Fleece Artistin Trail Socks, joka tuli Titityyn hyvin huopuvan sukkalangan korvaana ylimääräisenä yllärinä. Värin kanssa en oikein missään vaiheessa päässyt sinuiksi, mutta kyllä nuo hiihtosukiksi ainakin kehtaa antaa. Yhteensä kulutusta oli tasan sen yhden vyyhdin verran (120g kotivaa'alla mitaten) ja puikot molemmissa 3mm Knit Picsit. Yllättävän hankala oli muuten arvailla sukille sopivaa kokoa tällä kertaa, kun omat koivet ovat huono mittari. Mokomat ovat turvonneet niin kamalasti, että pelkään näiden olevan ihan yli-isot... Normaalisti äidille neulominen on ollut helpompaa, kun molemmilla räpylät ovat samaa kokoluokkaa.

trail socks

trail socks

trail socks

Pingottamattomat ovat ihan kärjestä aloitetut perussukat omalla inspiraatiolla. Jalkaterän päällä on 3o1n -joustinta tuomassa vähän napakkuutta, ja samaa käytin sitten varsissakin. Pingottaa en halunnut, ettei napakkuus kärsisi liikaa ainakaan ennen ensimmäistä hiihtolenkkiä.

Pingotetut (Sukkaplokit vihdoin arvoisessaan käytössä!) sukat on tehty Töölönlahtien ohjeella. Eiköhän nuokin ole ihan käyttökelpoiset versiot, vaikken niistä oikein osaa innostua. Kirjava lanka kyllä syö mallikuviota, ja toisinpäin..

vauvanpeitto

Vauvanpeittoon käytin 3 kerää Noro Silk Garden Liteä 5mm puikoilla. Se oli rakkautta ostaessa, ja rakkautta neuloessa... Ei noita Noron värejä voi olla rakastamatta. Tarvitsin maanantaina aivottoman neuleprojektin alkamaan nopeasti, että Jesus Christ Superstarin katselunautinto olisi täydellinen, ja peitto tuli aloitettua ihan hetken mielijohteesta. Loin kolme silmukkaa ja lisäsin oikealla puolella keskellä aina kaksi. Tykkään lopputuloksesta kovasti, värit asettuivat ainakin minun mielestäni kivasti ja peitto on pehmeä kuin mikä. Kokoa löytyy n. 70*70cm, eli kohtuullisen kokoinen ipana pitäisi onnistua sen alle tai päälle piilottamaan. Varmaan vaunuihin jemmaan tuon, jos vaikka kesällä tuntuu, että kopan pelkkä "kansi" ei riitä pitämään mukulaa lämpöisenä.

Nyt on siis käytetty 150g+120g=270g lankaa, mikä tarkoittaisi lupaa ostaa jotain kivaa huimalla 135g:llä... Zauberballit himottaisivat ihan älyttömästi! Ja lisääkin olisi kuvattavaa odottamassa, kunhan pääsisin pingotuspuuhiin joskus...